Information

område

Titta även på hemsida för mer information och aktuella händelser www.elcampello.es och på www.alicante.com

El Campello är en härlig semesterort som ligger i ett perfekt läge på Costa Blanca kusten i Alicante. Detta är en stad som har stått emot lockelsen av massturism och med sin opretentiösa atmosfär är denna ort perfekt för både par och familjer.

El Campello ligger mellan Alicante (12 km) och den livliga semesterorten Benidorm (26km) och erbjuder en helt egen historia och charm. Med breda vita sandstränder, med en vack er fiskehamn, utsikt över bergen och ett brett urval av vänliga matställen och barer, kan du ha alla fördelar under semestern. Med lugn och avkoppling men med livet och tempot i Alicante och Benidorm inom räckhåll.

El Campello har en stolt historia som ger staden en unik känsla. Runt hamnområdet finns det arkeologiska lämningar som går tillbaka till 3000fKr.

Staden domineras av medelhavet framför sig och backas upp av en bred, pärlvit strand som sträcker sig efter hela kustlinjen. Det finns ett stort urval av restauranger och kaféer som ligger utmed hela strandpromenaden. Men i El Campello hittar du också familjer som fortfarande bor vid havet i hus som är målade i ljusa färger, som en gång var hem för fiskare. Och som ett exempel på stadens karaktär finns fortfarande en livlig fiskmarknad som är öppen nästan varje dag och där de lokala handlarna och restaurangerna handlar sina råvaror från havet. Detta bör ses och på eftermiddagarna kan man själv handla.